lysá 2020 - lapinkoira

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

lysá 2020

Výstavy

KRAJSKÁ VÝSTAVA PSŮ VŠECH PLEMEN (mimo NO) –
LYSÁ NAD LABEM 29. 2.2020

Nikdy jsem neměla potřebu jet se podívat na výstavu psů nebo koček. Jedinou výstavu, kterou jsme před hodně lety navštívili, byla výstava králíků a morčat v  pražské botanické zahradě. A to jedině proto, že její součástí byli potkani. Ty jsme tenkrát chovali.
Teď to vlastně bylo stejné. Máme doma lapinkoiru. Chovu se sice nevěnujeme, ale mezi přáteli máme hodně chovatelů tohoto plemene. Je to skupina fajn lidí, která se schází právě na výstavách, na výletech do přírody, na závodech canicrossu a jiných akcích (viz třeba novoroční setkání v  restauraci  
v  Praze). Měla jsem čas, tak jsem si v  tom sobotním nevlídném počasí udělala výlet do Lysé n/L na výstavu.
Výstavu pořádal Klub chovatelů málo početných plemen psů (KCHMPP) v součinnosti v VLL.
Můj první dojem byl… „Sakra tady je lidí“ . Z  větší části to byli ale majitelé vystavovaných psů. Jediné co jsem věděla, bylo číslo kruhu, ve kterém se budou pohybovat lapinky - 9. Našla jsem ho poměrně rychle, akorát ani jedna lapinka v  dosahu. Nebyly ještě na řadě. Tak jsem se prošla areálem a viděla přípravu psů před předvedením. Hřebeny, kartáče…. Jako modelky před focením. Odskočíte si na toaletu a tam dlouhosrstý malý psík s  paničkou….fénují kožich jako o život. Jsou to prostě kouzla….u některých  .
Před polednem přišla řada na lapinky.  Bylo jich celkem 8 kousků . Žádná lapinka neudělala ostudu, spíš naopak. Stačí se podívat do výsledků. Předvádění má svá pravidla. Od štěněte se už pejsci učí postoj, běhat dokola na speciálním vodítku a taky postát, když je třeba. Bylo vidět, že někteří jsou
už protřelí mazáci, otrkaní z  účastí na větším počtu výstav. Těm to nedělalo problém. Kdo byl poprvé, dostal rady jak na to. Přeci jen, pokud máte chovného jedince, se tomuto nevyhnete.
Jsem ráda, že jsem se na výstavu podívala. Udělala jsem pár fotek a videí pro přátele. Ti měli plné ruce s  obsluhou pejsků a jejich předvedením a na fotodokumentaci nebylo tolik času.
Moje parketa by vystavování asi nebylo, mám raději akce v  přírodě, jako je canicross a dogtrek. Také se to venku lépe fotí .  Ale pro chovatelské stanice jsou výstavy nezbytné. Tak držím palce při dalších účastech našich chlupáčů doma i v  zahraničí.
                                                                                                                                                           Dana Hrachová

Kompletní výsledky výstavy zde

Galerie Lysá nad Labem 29.2.2020
 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky