leden 2020 - lapinkoira

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

leden 2020

Novoroční setkání 4.1.2020

Posezení bylo naplánované na 11:00, kdy restaurace Ve Mlýně otvírá, ale jak jsem zjistila, většina účastníků už se nemohla dočkat, a tak i když jsem přijela v 11:10, už bylo před restaurací plno lidí i lapinek. Prý čekají na vedoucí „zájezdu“ tady na mě. Vypadalo to, jako když přijíždí celebrita :), ale pravda je taková, že kuřáci využili čekání pro svou neřest :). Bohužel nebylo možno využít salonek jako loni, ale obsluha to zvládla skvěle a usadila nás v zadní části restaurace u potůčku. Přítomní lapí puberťáci se chovali všichni naprosto ukázkově po celou dobu a nikdo z nich do potůčku nevlezl. Na úvod proběhlo malé seznámení a přivítání nových tváří u lapinek a samozřejmě i představení psích návštěvníků. Po objednání různých dobrot se doba čekání využila na předávání dárků. Ježíšek byl formou tomboly a tak měl každý překvapení v podobě několika drobných dárků, které byly malé, ale velmi milé a darované od srdce. No a začalo se nosit úžasné papáníčko. A po dobrém obědě probíhala volná zábava, diskuse, focení atd. Bylo skvělé vidět jak nás lapinky spojují, že lidékteří se téměř neznají dokáží mluvit i několik hodin. A zároveň bylo fajn vidět, že se všichni dokážeme bavit jen tak o životě a běžných věcech a ani nepotřebujeme moderní neřesti jako je facebook nebo instagram a jiné... Poslední návštěvníci se rozjeli ke svým domovům až kolem páté, protože pořád bylo o čem povídat. Bylo to opravdu velmi příjemné posezení a doufám, že za rok nás bude ještě více. Přeji všem mnoho štěstí, zdraví a pohody v roce 2020 a už se moc těším na setkání v roce následujícím.

Jitka Bastl Hořáková

Galerie je tentokrát velice obsáhlá a stojí za shlédnutí. Fotografů bylo hodně a každý stál někde jinde. A tak se může zdát spoustu fotek stejných, ale nejsou :). A stejně všichni se na své psí miláčky koukáme rádi a pořád. Tak přeji příjemný večer při prohlížení fotek. z krásné akce.

Napsali o setkání:

Barbora Plechatá:
„ Za nás setkání bylo super, jako nováčky jste nás krásně přijali a dozvěděla jsem se zajímavý věci všichni jste moc milí a jsem ráda, že jsme koupili zrovna toto plemeno a s tím i takovou super komunitu“

Hrachová Dana:
„Novoroční posezení v  hostinci Ve Mlýně v  Praze 4
V  loňském roce jsme začali díky Jitce Bastl Hořákové krásnou novoroční tradici a to setkání majitelů lapinek stávajících i těch budoucích ve stylovém hostinci Ve Mlýně na Praze 4. Letošní setkání proběhlo  4. 1. 2020.  Přišlo nás více, než se čekalo a to bylo moc fajn. Musím pochválit personál restaurace, který i přesto, že nás bylo víc než rezervovaných míst a k  tomu ještě 6 pejsků, zachoval klid a plně se nám věnoval.
Takováto setkání jsou skvělá. Moc se osobně nevídáme. Pokec o lapinkách, vtipné historky ze života s  nimi, předávání zkušeností z  chovu, výstav či sportu.
A k  tomu dobré jídlo… Co víc si přát.

Na prvním setkání nám Helenka Vidovičová ukázala, jak vypadá výbava psa pro canicross a podělila se s  námi o zkušenosti z  tohoto sportu, kterému se už pár let se svým psem  Tonksem věnuje. Ona je pro některé  z  nás velkou motivací i vzorem, že jde téměř vše, když sami chceme. Bez ohledu na věk a fyzickou kondici. Takže Tonks už není jediná lapinka, kterou na závodech můžete potkat. Doprovázím dceru s  naším Tonym na některé závody a jsem mile překvapena, co lidí běhání se psem přitáhlo. Věk běžců je různý, plemena pestrá a na všech je vidět radost z  pohybu. U mladých mě to obzvlášť těší neb je to generace co ráda sedí u počítačů a věnuje se virtuálnímu světu.
Na setkání se naplánoval i pěší výlet. V  neděli 2. února půjdeme s  pejsky pokořit Milešovku. Žádné běhání, jen turistika a kochání se…. Další společné akce určitě během roku někde vyplavou. Vždy se najde dobrá duše, která je naplánuje a podělí se s  ostatními třeba přes facebook. Nemusí to být jen výšlapy a závody, ale i výstavy, obyčejné společné venčení a proběhnutí se nebo návštěvy na kukačku v  některé z  chovatelských stanic.  Uvidíme, co nám letošní rok přinese. A za rok zase Ve Mlýně….“

Helena Vidovičová:
4. ledna 2020 se v hostinci Ve Mlýně zase konal novoroční sraz lapinkoir. Tedy, spíš to byl sraz lapiních lidí, za pejsky se zúčastnila partička štěňat z loňských vrhů: Borůvka Pěnivá voda, Barley Wild Lappon Beauty a Déčka z Nezkrotné markýzy: Drakaris, Delgado a D‘Artagnan. Zato lidská část společnosti byla mnohem početnější, z původně avízovaných patnácti účastníků se organizátorka Jitka Bastl Hořáková v počítání zarazila u čísla 22, ale možná ani to nebyl konečný počet, zvláště pokud započítáme i kojence a batolata.
Na rozdíl od loňska, kdy nás v restauraci umístili do relativně velké, oddělené, uzavřené místnosti, jsme letos byli v hlavní části restaurace, jen opticky mírně odděleni od ostatních hostů, v části hustě zaplněné stoly a ozvláštněné umělým potůčkem, který protékal prostředkem místnosti.
Ta praskala ve švech, lidé si posedali, objednali, povídali, malá lapiňata situaci pojala s grácií prozrazující, že denně snídají i večeří v restauracích vysokých cenových skupin a na rautech.
Přítomní se představili, řekli, co mají za pejsky a odkud a zda s nimi něco zajímavého podnikají, což navodilo příjemnou atmosféru. Došlo na nadílku dárečků – vlastně tombolu – dle vylosovaných čísel si každý odnesl milé drobnosti (tomu, kdo do tomboly vložil plánovací diář na letošní rok, děkuji – už v něm mám tréninkový kalendář). Pejskaři povídali o psech, a o psech, a pak taky o dětech, a o životě… a o všem možném a nemožném.  Štěňata našla čas a prostor na seznámení, pohrání si i na nějaké ty pěkné společné fotky. Možná jsme i nalákali do naší lapinkoiří komunity nějaké nové zájemce. Došlo také na plánování společných akcí, výletů a srazů.
Shrnula bych to jako krásně strávený půlden mezi lidmi společných zájmů a fajn pejsky. Je to hezké, když se s lidmi od lapinek můžeme takhle setkávat. Když se bráchové z vrhu neznají jen podle jména. Když ty svoje chlupáče vychválíme a pomluvíme s lidmi, kteří je mají doma taky. A když spolu ti chlupatí holomci tak dobře vycházejí a ani tu hospodu nezboří.
Dobře jsme si to plemeno vybrali.

Manželé Baškovi ChS Apuesto Diablo:
Novoroční setkání 4.1. 2020 majitelů a příznivců lapinkoir bylo úžasné jako mimochodem vždy. Velkým překvapením pro nás bylo kolik lidí se dokázalo sejít. V krásném prostředí hostince Ve Mlýně. Vždy se velmi těšíme na setkání chovatelů, majitelů a příznivců lapinkoir neb vždy je to vstřícné, milé a víc jak příjemné setkání, popovídání si a hlavně za nás mohu říct již i scházení se s přáteli, kterého si nesmírně v dnešní hektické době vážíme. Je vidět snaha plemeno lapinkoira pozvednout a ukázat i do podvědomí lidí kteří o tomto plemeni nic nevědí a těmito setkání se mohou dozvědět více, mohou se seznámit s chovateli a majiteli nezávazně a udělat si tak vlastní názor a ne dát na názor jednotlivců. Již nyní se těšíme na další setkání a doufáme, že plány a nápady se v roce 2020 zrealizují a setkání a akcí s lapinkami bude požehnaně. Chtěli bychom poděkovat Jitka Bastl Hořáková za uspořádání novoročního setkání a zároveň apelovat na ostatní chovatelé pojďme se střídat v pořádní akcí a setkání.

 
 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky